Nystart och så vidare

http://openstretch.blogspot.com
Besök mig där!

Buck Brannaman


Do not confuse motion and progress. A rocking horse keeps moving but does not make any progress

Ja, förlåt.
Det har varit vansinngit mycket jobb de senaste veckorna. Det, plus rektorsutbildning, gör att min tid för bloggande har varit minimalt.
.
Jag har beställt min julbok!
.
.
Jag har sedan hippologutbildningen funderat mycket på modern hästhållning. Jag vet inte om vi gör det bästa för hästarna. Jag är övertygad om att lösdrift är överlägset för hästarna. Jag ser det på mina hästar. De mår bra, är inte förkylda och ser allmänt lyckliga ut.
Men det finns ju en aspekt till. Männniskan anväder bett, inspänningstyglar, sporrar, pisk, check och en massa annan skit som gör att hästen tvingas i onaturliga former. Hästen är ett flockdjur, och det ligger inte i dens natur att protestera.
Men när den stora massan väljer dessa medel av tvång finns det personer som kan göra samma sak, på mindre tid, utan tvång. Jag har länge följt Monty Roberts och varit på alla hans clinics i Sverige. Hans arbete är fantastisk. På senare tid har jag även böjat följa Buck Brannaman. De började med att jga läste hans två böcker The faraway horses, och Believe. För någon månad så kom hans dokumentär "Buck" ut. Jag rekommenderar den varmt.
Jag sedan ett kort tid börjar använda deras metoder på Lukas och det har gett resultat. Det finns ju en annan väg. Värt att utforska.
.

RSS 2.0